What is the Traditional Rice of Sri Lanka?Traditional rice in Sri Lanka has been used for centuries and it’s still very popular today. For example, SUWANDEL(white) ,KURULUTHUDA(Red) , RANKUMUDUAL (Black) has been grown and cultivated in Sri Lanka since the 18th century and it remains one of the most important grains in the country’s cuisine to this day.
ශ්රී ලංකාවේ පාරම්පරික සහල් යනු කුමක්ද?ශ්රී ලංකාවේ සාම්ප්රදායික සහල් සියවස් ගණනාවක් තිස්සේ භාවිතා කර ඇති අතර එය අදටත් ඉතා ජනප්රියයි. නිදසුනක් ලෙස, සුවදැල් (සුදු), කුරුළුතුඩ (රතු) , රන්කුමුදුඇල් (කළු) 18 වන සියවසේ සිට ශ්රී ලංකාවේ වගා කර වගා කර ඇති අතර එය අද දක්වාම රටේ ආහාර පිසීමේ වැදගත්ම ධාන්ය වලින් එකකි.

Leave a reply