
Red rice is a kind of unpolished rice which has higher nutritional value compared to white rice or even polished rice. Cooking time is comparatively more than white rice and it has a nutty taste and more gratifying flavor. It is fiber rich content, Vitamin B1 & B2, iron and calcium. Because of higher nutritive content and health advantages of red rice, it is strongly advised for heart patients as well as diabetics. Additionally it is loved by health gurus as well as fitness fanatics since it’s high fiber content helps gain less weight. By consuming red rice, you can get the following nutrition and also health advantages.
- Can lower blood glucose. …
- Help in fighting against asthma. …
- Good for bone health. …
- Aids in digestion. …
- Promotes weight loss. …
- Reduces the risk of cardiovascular diseases. …
- Improves your skin health.
රතු සහල් යනු සුදු සහල් හෝ ඔප දැමූ සහල්වලට වඩා ඉහළ පෝෂණ ගුණයක් ඇති පොලිෂ් නොකළ සහල් වර්ගයකි. ඉවුම් පිහුම් කාලය සාපේක්ෂව සුදු සහල් වලට වඩා වැඩි වන අතර එය ගෙඩි රසයක් සහ වඩාත් සතුටුදායක රසයක් ඇත. එය කෙඳි පොහොසත්, විටමින් B1 සහ B2, යකඩ සහ කැල්සියම්. රතු සහල්වල ඉහළ පෝෂණ අන්තර්ගතය සහ සෞඛ්යමය වාසි නිසා එය හෘද රෝගීන්ට මෙන්ම දියවැඩියා රෝගීන්ට දැඩි ලෙස සෞඛ්යමය වාසිද ලබාගත හැක. ඊට අමතරව, එය සෞඛ්ය ගුරුවරුන් මෙන්ම යෝග්යතා පිස්සන් විසින් ප්රිය කරනු ලැබේ, මන්ද එහි ඉහළ තන්තු අන්තර්ගතය අඩු බරක් ලබා ගැනීමට උපකාරී වේ. රතු සහල් ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔබට පහත පෝෂණය මෙන්ම සෞඛ්යමය වාසිද ලබාගත හැක.
- රුධිර ග්ලූකෝස් අඩු කළ හැක. …
- ඇදුම රෝගයට එරෙහිව සටන් කිරීමට උදව් කරන්න. …
- අස්ථි සෞඛ්යයට හොඳයි. …
- ආහාර දිරවීමට උපකාර කරයි. …
- බර අඩු වීම ප්රවර්ධනය කරයි. …
- හෘද වාහිනී රෝග ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කරයි. …
- ඔබේ සමේ සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කරයි.
Leave a reply